Therapie bij BC Schreurs»Info ​BC Schreurs»Tevreden patienten»"De pijnklachten nemen sterk af en de beweeglijkheid neemt toe"​

"De pijnklachten nemen sterk af en de beweeglijkheid neemt toe"​

NA DE UITSLAG - AGRESSIEVE REUMATOIDE ARTRITIS - HEEFT MAX VERSCHILLENDE BEHANDELINGEN GEHAD. NU WORDT MAX BEHANDELD BIJ BEWEGINGSCENTRUM SCHREURS MET QILL ONE


Ik ben Max Kraus, 53 jaar, en ben gediagnosticeerd in 2007 met reumatoïde artritis.

Mijn klachten waren al jarenlang vaag en geen duidelijke oorzaak te vinden. Ik heb via de orthopeed overwogen beide polsen vast te laten zetten. Ik heb veel gesport in mijn jeugd en tot 2006 ge-kick bokst. Kort voor de operatie waren de klachten zo hevig dat ik weer naar de huisarts ben gegaan voor medicatie. In de praktijk was op dat moment een stagiaire uit Maastricht. 

Zij adviseerde me om bloed te laten prikken en een bot-scintigrafie te laten maken en een verwijzing naar de reumatoloog mee te geven. Na dezen gedaan te hebben had ik 2 weken later de uitslag: 

Agressieve R.A. en operatie niet uitvoeren. Een behandelplan werd opgesteld en na een paar weken werden de klachten en zwellingen in de handen en voeten minder.

Medicatie was sinds die tijd methotrexaat 15mg/ml 1x wekelijks en 5mg foliumzuur ook 1x wekelijks. In 2013 waren de vorderingen met methotrexaat zo ver gevorderd dat medicatie werd gestopt, jammer maar helaas werden de klachten na een half jaar zonder medicatie weer zodanig dat fysiotherapie en medicatie hulp moesten brengen.


Manuele therapie en de QILL ONE

In het begin werd met manuele therapie verlichting gezocht in de stijfheid en pijnlijkheid van voeten en handen. Na een half jaar zijn we overgegaan naar de warmtewisselingenbehandelingen (contrast therapie) met de Qill ONE.

De behandelingen slaan, na wat experimenten met de tijdsintervallen en plaatsing van de wrap, nu heel goed aan. Ik sta op een behandeling van 2x per week een half uur met tijdsinterval van 3min wisselend warm (410C) en (70C) koud.

Het verlicht mijn gewrichten gedurende de week, en zorgt voor als ik niet mijn limiet overschrijd voor een probleemloze werkweek. Ik werk in een productie-omgeving met veel manueel handwerk, en met ondersteuning van vele soorten accu-aangedreven tools. 

De kracht in de handen neemt duidelijk toe, de pijnklachten nemen sterk af en de beweeglijkheid neemt toe. Ik ben blij met de behandelingen tot nu toe.


Kan er iets verbeterd worden? 

Ja apparatuur staat in een verder lege ruimte en apparaat heeft geen verdere luxe dan een bedieningspaneel, het zou fijn zijn als er een radiofunctie, of aansluiting op kabel-tv op zou zitten, dit laat de tijd wat plezieriger verlopen. Wrap zou iets verfijnder kunnen worden door aanpassing voor de handen.

Ik, persoonlijk, kan het wel hebben maar op de laatste koude tijdsinterval begint het wat onplezierig te voelen aan de duimen. Duimen in de wrap voorgevormd voor betere aansluiting op duimmuis en inhammen kleiner, zodat ook de binnenkant van de hand geheel omsloten wordt.


Geschreven door: Max Kraus« terug naar het overzicht

Deel deze recensie